دکتر محمد جواد محمودآبادی رئیس دانشگاه صنعتی سیرجان روز جمعه هشتم دی ماه 1402 با حضور در نماز جمعه شهر سیرجان به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی سیرجان، ایشان در ابتدای سخنان خود با اشاره به آیه شریفه قرآن یَا مَعْشَرَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ إِنِ اسْتَطَعْتُمْ أَنْ تَنْفُذُوا مِنْ أَقْطَارِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ فَانْفُذُوا ۚ لَا تَنْفُذُونَ إِلَّا بِسُلْطَانٍ و تعبیر عبارت سلطان در کلام امیر المومنین (ع): العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم یَجِدهُ صیلَ عَلَیهِ؛ به اهمیت کسب علم و دانش در کلام قرآن کریم و ائمه اطهار صلوات الله علیه پرداختند.
وی در بخش اول سخنان خود با اشاره به سخنان و رهنمودهای مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله خامنه ای در خصوص حرکت علمی کشور و کسب دانش، گفتند: این حرکت شتابدار علمی کشور از دید پژوهشگران بین المللی نیز پنهان نمانده و مکررا در نوشته های آنها می توان این موضوع را یافت. به عنوان مثال در مقاله ای که توسط سردبیر مجله نیچر در سال 2005 و در volume 435 منتشر شده آمده است: the publication rate of Iranian scientisits in international journals has qruadrupled over the past decade
البته این موضوع را بهعنوان زنگ خطری برای کشورهای غربی دانسته و تنها راه مقابله با ایران را ایجاد آشوب های سیاسی و اعمال تحریمهای اقتصادی شدیدتر علیه ایران میداند. اما به حمدالله و در ضل توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حال حاضر در کشور تعداد89000عضو هیئتعلمی و تعداد 3320000 دانشجو در دانشگاههای ایران مشغول هستند که 78000مقاله در سال 2023 به نام کشور جمهوری اسلامی ایران ثبتشده است و رتبه علمی ایران در Scopus 15 و در WOS 17 و در شاخص نوآوری 53 جهان هستیم، این در حالی است که ما حدود چهار دهم درصد از تولید ناخالص داخلی را به بحثهای تحقیق و توسعه اختصاص دادهایم که از میانگین جهانی آن بسیار کمتر است. این موضوع نشانگر تلاش جهادگونه دانشگاهیان و دانشمندان ما است که با کمترین هزینه، بیشترین بهرهوری را داشتهاند.
رئیس دانشگاه صنعتی سیرجان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن قدردانی و تشکر از خیر نیکوکار، دوراندیش و بزرگمنش سیرجان جناب آقای حاج حسن همایی، تاریخچه شروع به کار دانشگاه را به عنوان دانشکده تکنولوژی سیرجان در اوایل دهه هفتاد را تشریح نمودند.
همچنین بیان نمودند که در حال حاضر این دانشگاه با داشتن 2200دانشجو، 81 عضو هیئتعلمی در 5 دانشکده و 19 رشته گرایش تحصیلی در حال خدمترسانی به هموطنان عزیز بهویژه شهروندان ولایت مدار سیرجان میباشد.
ایشان افزودند: کسب رتبههای اول پژوهشی در استان در حوزه اعضای هیئتعلمی و دانشجویی در سالهای گذشته به همراه کسب رتبه اول اشتغال فارغالتحصیلان و وجود نام اعضای هیئتعلمی دانشگاه در لیست دانشمندان دو درصد برتر جهان را از افتخارات این دانشگاه نام بردند.
دکتر محمدجواد محمودآبادی در ادامه سخنان خود با اشاره به همت آقای مهندس محمد محیاپور مدیرعامل سابق شرکت توسعه و آهن و فولاد گل گهر، در راه اندازی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه صنعتی سیرجان در سال 1398، این مرکز را بهعنوان یکنهاد پیشرو در خصوص ترغیب جوانان شهرستان برای ورود به مباحث دانشبنیان که دارای پتانسیل بالایی است، دانستند.
وی در پایان سخنرانی از امام جمعه محبوب شهر سیرجان حضرت حجتالاسلاموالمسلمین مسلمی زاده که همواره با بلندنظری خودشان حامی دانشگاه و دانشگاهیان سیرجان بوده اند تشکر و قدردانی نمودند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی سیرجان