فعالیت بیش از ۴۵۰ شرکت فناور در راستای مقابله با ویروس کرونا/ تولید روزانه بیش از یک میلیون ماسک و یکونیم میلیون لیتر مواد ضدعفونی کنند
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، نشست خبری مجازی مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و روسای پارکهای منتخب علم و فناوری کشور روز (سهشنبه) 17تیرماه با محوریت دستاوردهای پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان در راستای مقابله با ویروس کرونا برگزار شد.
دکتر کشمیری در این نشست با اشاره به عملکرد پارکهای علم و فناوری گفت: ۴۳ پارک علم و فناوری از وزارت علوم مجوز دارند که ۳۵ پارک علم و فناوری وابسته به وزارت علوم، ۳ پارک وابسته به جهاد دانشگاهی، ۱ پارک وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ۱ پارک وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، یک پارک وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران، یک پارک علم و فناوری وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی و یک پارک علم و فناوری خصوصی هستند.
وی افزود: از ۳۵ پارک علم و فناوری وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۲۸پ ارک منطقهای و ۷ پارک دانشگاهی هستند که گروه منطقهای شامل ۲۶ پارک در ۲۶ استان به اضافه شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و پارک زیست فناوری خلیج فارس و در بخش دانشگاهی پارکهای علم و فناوری دانشگاه.های شریف، تربیت مدرس، تهران، شهید بهشتی، سمنان، تحصیلات تکمیلی زنجان و تحصیلات تکمیلی کرمان قرار دارند.
دکتر کشمیری درخصوص سیاستهای وزارت علوم در توسعه پارکهای علم و فناوری گفت: جوانگرایی در مدیریت پارکها، عدم توسعه پارکهای جدید و استفاده از ظرفیتهای موجود، تشویق نهادهای اقتصادی و صنعتی در توسعه پارکها و سه تقاضای جدید برای تاسیس پارک از سوی وزارتهای نفت، نیرو و جهاد و کشاورزی از جمله این سیاستها به شمار میروند.
وی در مورد دستاوردهای پارک های علم و فناوری در سال ۹۸ گفت: تعداد شرکتها و واحدهای فناور حدود ۹ هزار است و تعداد فناوران شاغل در این پارکها حدود ۶۰ هزار نفر و ۱۶۸۲ شرکت دانشبنیان مستقر مشغول فعالیت هستند که میزان فروش سالانه شرکتها ۱۳,۲۳۴ میلیارد تومان و میزان صادرات ۹۹ میلیون دلار است.
مدیرکل دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت علوم در مورد شاغلین در شرکتها و واحدهای فناوری عضو پارک های علم و فناوری بیان کرد: بیش از ۸۵ درصد شاغلین دارای مدرک کارشناسی به بالا و بیش از ۸ درصد دارای مدرک دکتری و بیش از ۳۰ درصد دارای مدرک کارشناسی ارشد هستند و در دوران کرونا بیش از ۴۵۰ شرکت بیش از یک میلیون ماسک در روز و بیش از یک و نیم میلیون لیتر مواد ضد عفونی در روز تولید کردند.
دکتر کشمیری افزود: بیش از ۱۵۰ شرکت در حوزه تجهیزات شامل تولید کیتهای تشخیص، مخازن اکسیژن، دما سنج غیر تماسی، لباس های حفاظتی و دستگاه ونتیلاتور در این دوران فعالیت داشتند.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی سیرجان