نوزدهمین کنفرانس ملی سیستمهای هوشمند ایران در تاریخهای 2 و 3 آبانماه 1403 به میزبانی دانشگاه صنعتی سیرجان با مشارکت تعداد قابل توجهی از اساتید، دانشجویان و صاحب نظران از سراسر کشور برگزار گردید. این دوره از کنفرانس حمایت مادی شرکت معدنی و صنعتی گلگهر، شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین، شرکت جهان فولاد، شرکت توسعه آهن و فولاد گلگهر، شرکت گهر انرژی سیرجان و حمایت معنوی وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، کمیسیون ملی یونسکو و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به همراه داشت. در این کنفرانس از 263 مقاله ارسالی به دبیرخانه، تعداد 111 مقاله به صورت سخنرانی و پوستر ارائه گردید.
مراسم افتتاحیه روز چهارشنبه 2 آبانماه در سالن آمفی تئاتر گهرپارک تلاوت آیاتی از قرآن کریم آغاز گردید. سپس دکتر محمدجواد محمودآبادی رئیس دانشگاه صنعتی سیرجان ضمن خوشآمد به مهمانان محترم به تشریح برنامههای کنفرانس پرداختند. پس از ایشان دکتر محمدشهرام معین رئیس انجمن سیستمهای هوشمند ایران، برنامههای انجمن را در جهت توسعه سیستمهای هوشمند در سطح کشور را شرح دادند. همچنین دکتر طبیب زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان و دکتر حسن زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) به عنوان سخنرانان ویژه افتتاحیه به سخنرانی پرداختند.
در ادامه برنامه یادواره مرحوم دکتر لوکس و مرحوم دکتر بدیع با حضور گرمابخش همسرانشان برگزار گردید. در این برنامه خانم دکتر نرسیسیانس و خانم دکتر طایفه محمودی همراه با جناب آقای دکتر معین، دکتر اکبرزاده و دکتر مشیری به بیان خاطراتی از زندگی شخصی و کاری آن مرحومان پرداختند.
پس از یک استراحت و پذیرایی، اولین سخنرانی کلیدی با عنوان همگرایی شبکه های بی سیم 5G/6G و هوش مصنوعی و نقش آن در تحول آینده هوشمندسازی توسط دکتر رضوی رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دانشیار گروه مخابرات دانشگاه علم و صنعت ایران ارائه گردید.
میزگرد تخصصی رفع ناترازی انرژی در صنایع با هوشمندسازی و هوشمصنوعی انرژی آگاه با حضور دکتر رشیدی رئیس انجمن شبکه هوشمند انرژی ایران و استاد دانشگاه شهیدباهنر کرمان، دکتر فتوحی استاد دانشگاه صنعتی شریف، دکتر فریدونیان استادیار دانشگاه خواجهنصیرالدین طوسی، مهندس موسی احمدی مدیرعامل شرکت گهرانرژی و دکتر جدیدالاسلام استادیار دانشگاه صنعتی سیرجان برگزار گردید.
میزگرد فرصتها و چالشهای ورود هوش مصنوعی به کسب و کار و صنعت نیز با حضور دکتر رستمی رئیس مرکز مطالعات اتاق بازرگانی کرمان، دکتر نظام آبادی عضو هیئت علمی دانشگاه شهیدباهنر کرمان، دکتر نجیب کارآفرین محلی، مهندس ستوده بحرینی مدیر تحقیقات و توسعه شرکت گلگهر، دکتر معین، دکتر اکبرزاده و دکتر مشیری به عنوان آخرین برنامه روز اول کنفرانس برگزار گردید. درپایان اولین روز کنفرانس برنامه گشت و گذار در گهرپارک که برای مهمانان عزیز در نظر گرفته شده بود انجام شد.
همچنین در عصر روز چهارشنبه به صورت موازی برنامه ی ارائه مقالات غیرحضوری از ساعت ۱۴ الی ۱۶ در دانشگاه صنعتی سیرجان برگزار شد.
دومین روز از کنفرانس با ارائه مقالات شفاهی از ساعت ۸ آغاز گردید. پس از پذیرایی و استراحت، دومین سخنران کلیدی با موضوع تحولات هوش مصنوعی گذشته ، حال و آینده به صورت مجازی توسط دکتر مقیمی دکتری علوم کامپیوتر دانشگاه کرنل آمریکا و راهبر فنی در بخش دیپمایند شرکت گوگل ارائه شد. پس از آن، جلسه دانشگاهیان صنعتی سیرجان با دکتر حسن زاده در محل سالن خواجهنصیر برگزارشد. پس از صرف نهار با ادامه ارائه مقالات به صورت شفاهی و پوستر برنامه از سر گرفته شد. پس از پایان ارائه مقالات، جلسه Al for good(جایزه دکتر اکبرزاده برای پایاننامه و رساله برتر در راستای هوشمصنوعی برای همه) به همراه حضور افتخاری ایشان و ارائه چهار مقاله برتر به صورت حضوری و پرسش و پاسخ برگزار گردید و جایزه به نویسندگان برگزیده اهدا شد. در ساعت ۱۷:۳۰ مجمع عمومی انجمن سیستم های هوشمند ایران با به صورت آنلاین برگزار شد. مراسم اختتامیه ساعت ۱۸:۳۰ در سالن آمفیتئاتر دانشگاه با سخنرانی دکتر قریبی با موضوع شهرهوشمند آغاز شد. در ادامه دکتر فلک پور مدیر کرسی هوشمصنوعی کمیسیون ملی یونسکو در خصوص برنامه های حمایتی یونسکو از هوش مصنوعی به سخنرانی پرداختند. همچنین مهندس احتشامینیا دبیر اجرایی کنفرانس گزارشی از کنفرانس ارائه دادند. در پایان مراسم مقالات برتر معرفی شدند و با تقدیر و تشکر از تیم اجرایی، نوزدهمین دوره کنفرانس سیستمهای هوشمند ایران به پایان رسید.