دهمین نشست مجازی معاونان بینالملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور برگزار میشود
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رییس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی در خصوص این نشست اظهار داشت: اگرچه حوزه علم و فناوری نیز به مانند دیگر حوزههای اقتصادی، اجتماعی و … از شیوع ویروس کرونا متاثر شده است و ما شاهد کاهش سطح تعاملات در سایه این پدیده هستیم، اما جامعه علمی از همان ابتدا تلاش کرد با بهرهمندی از ظرفیت و تواناییهای خود در جهت مقابله و کنترل این بیماری گام بردارد که وجوه مختلف این اقدامات در بخشهای مختلف خبری منعکس شده است.
وی افزود: هرساله در دو ماه انتهایی سال، نشست سراسری معاونان بینالملل را با هدف رایزنی با مدیران و تدوین برنامههای همکاری آتی برگزار میگردید اما سال گذشته به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی نتوانستیم این نشست را برگزار کنیم. از سوی دیگر، ضرورت بهرهمندی از نظرات مدیران بینالملل در جهت توسعه و تحکیم همکاریها و یافتن راههای جدید همکاری در سایه تحولات پدید آمده از شیوع کووید ۱۹ نیز به شدت احساس میشد و این احساس از جانب دانشگاهها به ما نیز منعکس میگردید؛ از این رو مقرر شد تا نشست به صورت مجازی برگزار شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل بیان کرد: با عنایت به اینکه نشست به صورت مجازی برگزار میشود و همین امر محدودیتهایی را به لحاظ کیفی و کمی برگزاری نشست به دنبال دارد، دو موضوع اصلی برای این نشست در دستور کار قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: در یکی از پنلهای نشست و با سخنرانی وزیر محترم علوم، روسای تعدادی از دانشگاهها و برخی از سفرای کشورهای خارجی مقیم تهران، به بررسی نحوه همکاری و تعاملات علمی بینالمللی در شرایط کنونی و پساکرونا خواهند پرداخت و انتظار میرود که برنامههای جدیدی را برای این بخش از همکاریها تعریف شود.
دکتر سالار آملی به نحوه نگهداشت دانشجویان بینالملل در شرایط شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغههای مراکز آموزش عالی در شرایط فعلی و آینده، نحوه تداوم حضور دانشجویان بینالملل در کشور و چگونگی جذب و حتی افزایش جذب دانشجو در سال تحصیلی آتی و بهتر بگوییم شرایط پساکرونا است. از این رو در نظر است در نشست پیش رو و با حضور مسئولان وزارت علوم، درباره این مساله به گفتوگو و رایزنی پرداخته شود.
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل، تقدیر از منتخبان فعال در حوزه تعاملات علمی را از دیگر برنامههای نشست دانست و افزود: در ادامه برنامه و سیاست سالهای گذشته که با ارزیابی فعالیتهای علمی بینالمللی مراکز آموزش عالی، از دانشگاهها و پژوهشگاههای برتر در این حوزه تقدیر میگردید، امسال نیز از دو دانشگاه، یک پژوهشگاه و یک پارک علم و فناوری به عنوان مراکز برتر تقدیر به عمل میآید و با اهدای لوح تقدیر از آنها تجلیل خواهد شد.
روابط عمومی دانشگاه صنعتی سیرجان